Frøya Magazine

Sminke- Hold sminken din bakteriefri

Aug 06, 2018

Bakterier er ikke nødvendigvis farlige, men hvis de setter seg i sminken din eller kostene- kan det føre til uren hud, infeksjoner og allergier. 

Sminken og kostene du bruker inneholder millioner av bakterier. 
En vanlig sminkepung kan inneholde alle slags bakterier i tillegg til mugg og sopp. 
Her gir vi deg våre beste tips for å unngå de værste bakteriebombene. 

Kjøp ny mascara 

Ikke prøv å forlenge levetiden til mascaraen om du merker at den er så godt som tom. Noen tenker at de kan vaske mascaraen under vann for å få ut litt ekstra produkt, men ikke gjør det. Vannet bidrar til å bryte ned de fuktighetsgivende virkestoffene i mascaraen, og hovedregelen er uansett at mascaraen bør kastes etter tre måneder. Spiss kajalen, liplineren og annen blyantsminke ogte, så holder du bakteriene unna. Et enkelt tørk med papir fjerner også noen av bakteriene. 

Bruk pensel eller svamp 

I stedet for å bruke fingrene, kan det være lurt å bruke redskaper som svamp eller pensel. Bakteriemengden blir betraktelig mindre hvis fingrene dine ikke kommer i direkte kontakt med huden. 
Dette gjelder spesielt leppestift, da det florerer mye bakterier rundt munnen som setter seg i leppestiften hver gang du bruker den. 
Om du allikevel ønsker å bruke fingrene, er det veldig viktig at du vasker hendene godt først. 

Temperaturen spiller stor rolle 

Bakterier trives aller best på varme og fuktige steder, også når det gjelder sminken din. Ikke oppbevar sminken i bilen eller andre steder hvor det fort kan bli høye temperaturer. Konserveringsmidlene i sminken blir også fortere ødelagt i varmen. 
Husk at kremene dine også blir ødelagt i for høy temperatur. 

For ekstra lang holdbarhet: putt gjerne flytende produkter du ønsker å ha lenge, i kjøleskapet. 

Vask børstene dine 

Det er kjempeviktig å holde kostene rene, her ligger det rester av talg og fett fra huden din i tillegg til bakterier som formerer seg i det uendelige. 
En god regel er å vaske kostene èn gang i uken. Alle kostene av syntetisk materiale eller som brukes med fettholdige produkter som concealer og leppestift, bør vaskes i zalo for å løse opp fettet. Pensler som er laget av ekte hår kan vaskes med mild shapoo, egen penselrens eller heptan som du får kjøpt på apoteket. Et annet godt tips er å unngå testere  hos kosmetikk butikker og andre butikker som selger sminke. Påfør da produktet med en q-tip eller bruk rene koster. 

<3 Frøya Cosmetics